er det ytringsfrihed eller fordomme
Samfund

ER DET YTRINGSFRIHED ELLER FRÆKHED?

 

 

Jeg har tænkt længe over det her indlæg. Om, hvorvidt det er at yde en slags selvtægt ved at skrive om emnet ytringsfrihed – taget i betragtning af, at jeg driver den her blog og i høj grad gennem den, benytter mig af vores lands lov om ytringsfrihed.

Vinklen jeg har valgt, mener jeg dog udelukker mig selv og andre bloggere (i hvert fald vurderet ud fra de blogge jeg læser).

 

VAR DIN MUND

Jeg er måske en smule snerpet, men jeg bliver virkelig træt i mit ansigt af, at se hvordan folk misbruger retten til ytringsfrihed. Det gælder på de sociale medier i særdeleshed, men også i pressen og på gaden.

Det er som om, at denne ret er blevet mistolket i en grad der nærmest giver mig kvalme.

 

På de sociale medier ser jeg folk udtale (i mine øjne; svine hinanden til) sig om hinandens evner som forældre, kærester, arbejdsgiver, kollega o.s.v. Når de bliver spurgt om, hvad der giver dem ret til at fortælle hvordan en anden skal leve sit liv, så er svaret ofte; “så vidt jeg ved har vi ytringsfrihed…” eller noget der minder om.

Ja, vi har ganske rigtigt ytringsfrihed i Danmark, og det er noget jeg er både glad og stolt af. Ytringsfrihed giver dog ikke ret til at tilsvine andre.

 

 

YTRINGSFRIHED

Påberåbelsen af ytringsfrihed, gør det ikke okay at tegne karikaturtegninger af profeter og udgive det i en af landets største aviser. Det gør det heller ikke okay, at en såkaldt journalist ytre sig om en afdøds forældreevne i en af landets andre aviser.

Det giver i det hele taget ikke ret til at tilsvine andre mennesker. Hverken for deres udseende eller menneskelige virke, hverken på de social medier eller andet steds.

 

Ovenstående har nemlig intet med ytringsfrihed at gøre. Det handle meget simpelt om manglende respekt for andre mennesker og deres liv! Det er frækt, uforskammet, umodent og ganske enkelt uholdbart.

I mine øjne strider det imod at være et ordentlig menneske. Det gør mig  også rasende, at folk tilsviner vores lands grundlov ved at gemme sig bag ytringsfriheden når de ytre deres uforskammetheder.

 

Der findes et ordsprog der lyder; “Har du intet pænt at sige, så er det bedre at tie.”

Det tror jeg, at vi alle sammen vil have godt af at efterleve lidt bedre.

 

Please follow and like me:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk