VELPLEJET VENSKABER RUSTER ALDRIG

For nogle måneder siden, sad jeg og snakkede om venskaber og om hvordan de forandre sig med årene, med en af mine tætteste veninder.

Jeg har 5 mennesker i mit liv, som jeg betegner som venner. Jeg har en veninde jeg har kendt i 21 år, jeg har en jeg har kendt i 11 år, 2 jeg har kendt i 5 år og en ven jeg har kendt i 2,5 år.

De betyder alle rigtig meget for mig og jeg ville virkelig nødigt være uden nogen af dem i mit liv.

 

 

VENSKABER OG TID

Det er ikke de eneste venskaber jeg har haft i mit liv, men det er dem der stadig holder. Jeg har kendt mennesker i mit liv, som er forsvundet fordi vi voksede fra hinanden. Jeg har også haft nogle venskaber med person, som det viste sig at jeg ikke kunne stole det mindste på og så er der de venskaber, hvor jeg sidder og tænker; “gad vide hvorfor vi egentlig ikke ser hinanden mere?” Jeg tror det er de venskaber hvor tid og livsbegivenheder ‘kommer i vejen’. Det er ikke mennesker jeg nødvendigvis tænker er ude af mit liv, jeg tror bare vi er sat på pause, indtil vi bliver mere ‘ligeværdige’ i livet igen.

 

 

En ven er én der ved hvem du er, forstår hvor du kommer fra, accepterer hvem du er blevet og alligevel, nænsomt lader dig vokse.
-William Shakespeare

 

 

GIV UDTRYK FOR DINE BEHOV

Hvad der også har været svært for mig når det kommer til venskaber, er at sætte grænser og fortælle hvad jeg føler og tænker. Det er ikke et mønster jeg har været klar over – det er faktisk først gået op for mig for nyligt. Faktisk har jeg stadig virkelig svært ved det og er først begyndt at forsøge at ændre det stille og roligt inden for den sidste måned.

Det betyder, at jeg nogen gange har følt mig såret og trådt på i mine venskaber, fordi jeg forventede at folk forstod hvad mine behov var, men hvordan i h*****e skulle de vide det?

Venskaber udvikler sig hele tiden og forholdet ændre sig i takt med, at livet lærer os ting. Derfor er det også virkelig vigtigt at man tør sætte ord på, hvad ens behov og følelser er. For behov kan jo ændre sig, så fordi jeg fx har kendt et menneske siden jeg var 11 år, så kan jeg jo for dælen ikke forlange at hun skal vide hvad jeg føler og tænker som 31-årig.

 

Du kan ikke stå i et hjørne af skoven og vente på at de andre skal komme til dig. Nogen gange skal du gå til dem.
-Peter Plys

 

 

PLEJ DINE VENSKABER

Venskaber er nogle af de mest dyrebare relationer i livet, hvis I spørger mig. Jeg ville virkelig være ensom, hvis jeg ikke havde de 5 skønne mennesker i mit liv! Derfor er det også vigtigt, at prioritere dem. Vigtigt at tage sig tid til lige at tjekke ind og høre hvordan det går, enten en sms eller ringe. Man kan jo også drikke en kop kaffe en times tid en eftermiddag 😉

Jeg er blevet bedre til det, for jeg har været en skovl til det tidligere i mit liv. Men efterhånden som livet har gjort mig klogere, så har jeg også lært af mine fejl.

Mit budskab er egentlig; husk at plej jeres venskaber, selvom børn, familieliv, arbejde og hverdagens gøremål fylder meget. En dag vil I ærgre jer, hvis de er smuldret væk uden i rigtig opdagede det. Personligt så drømmer jeg om at jeg som gammel, sætter skub i plejehjemmet sammen med mine yndlings mennesker. 😉

Please follow and like me:
Udgivet i Personligt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *