farvel chester | tal højt om depression
Samfund

FARVEL CHESTER | TAL HØJT OM DEPRESSION

I går, blev en af musikverdenens stjerner til endnu en stjerne på himlen.

Chester Bennington, forsangeren fra Linkin Park tog sit eget liv, i sit hjem tidligt torsdag morgen. Det er altid dybt tragisk når et menneske når så langt ud, at den eneste løsning de kan se er at ende livet.

Personligt, så kender jeg ikke meget til Linkin Park ud over deres mest kendte numre, og derfor har jeg heller ikke det store indblik i hvem Chester Bennington var. Hvad jeg har kunnet forstå er, at han var en mand der har kæmpet med mange dæmoner i livet. Som fx alkoholmisbrug og svær depression.

 

Selv om jeg ikke er kæmpe Linkin Park fan, så rører Chester Benningtons død mig dybt. Det gør den af flere årsager, men især fordi jeg ved, hvordan det er at kæmpe med depression.

 

 

DEPRESSIONS SKYGGE

Jeg har været meget langt nede i mit liv, så langt at jeg aldrig troede, at jeg ville formå at kæmpe mig op igen. Jeg har aldrig været der, hvor jeg ikke ønskede at leve mere. Jeg har aldrig gået med tanker om at tage mit eget liv. Min kærlighed til livet og min nysgerrighed på hvad livet har at tilbyde er simpelthen for stor.

Ud over det, så har jeg også et fantastisk netværk, som har holdt mig oppe. Holdt fast i mig og fortalt mig, at jeg ikke var alene. Jeg ved, at selv i dag, hvor jeg til stadighed har depressive perioder, at jeg ALDRIG er alene. Heller ikke når jeg føler mig mest ensom.

 

Desværre er det ikke alle mennesker der er lige så heldige, eller føler sig lige så heldige. Depression er som en djævel på skulderen. Den forvrænger verden, den fortæller dig at du ikke er noget værd, den gør alt sort og tåget. Depressionen spiller din hjerne et puds og du synker dybere og dybere ned.

 

 

TAL MED NOGEN

For 13 år tilbage, hvor min depression steg til sit højdepunkt, der husker jeg at jeg følte det som om jeg levede under vand. Jeg så godt hvad der skete omkring mig, men alt blev dæmpet til et niveau, hvor det ikke rigtig satte sig fast.

Jeg var så syg indeni, at jeg begyndte hver dag med at kaste op, fordi min krop fysisk reagerede på hvor ondt jeg havde indeni.

Jeg havde enormt svært ved, at åbne op omkring mine tanker og følelser. Jeg anede ikke hvor jeg skulle starte og jeg ville så nødig gøre mine kære bekymret og kede af det. Mine forældre var godt klar over, at der var noget galt og de prøvede også flere gange at tale med mig om det, men jeg var ikke klar.

En dag i en samtale på msn, skrev en bekendt og spurgte om jeg var okay og pludselig kom det hele bare væltende ud. Ballonen revnede og så var jeg pludselig i stand til at snakke om det.

 

Siden da har mine forældre været en enorm støtte for mig og jeg har også søgt professionel hjælp. Jeg har ikke længere svært ved at tale om min depression, men jeg bliver stadig ked af det når indimellem.

Det en hård tid at tænke tilbage på og jeg vil altid have en frygt for, at ende i så sort et hul igen. Jeg er blevet bedre til at tale om tingene og i dag søger jeg mine veninder og venner når jeg har brug for en snak eller ringer til mine forældre.

Sommetider kan jeg godt have dårlig samvittighed, fordi jeg bebyrder dem, men jeg ved også at de elsker mig og kun vil mig det bedste. For dem er jeg ikke en byrde. Omvendt vil jeg jo også gøre det samme for dem.

 

 

SØG HJÆLP!

Min pointe med dette indlæg er at fortælle, at vi skal tale højt om psykisk sygdom. Vi skal tale højt om depression. Man er ikke et svagt menneske fordi man lider af depression. Man er heller ikke et svagt menneske fordi man går med selvmordstanker.

Man er et menneske med et desperat behov for hjælp og nogen at tale med! 

Tro mig når jeg siger, at der altid vil være nogen der vil savne dig, der er altid nogen der vil lytte og der er altid nogen der vil hjælpe! Du har værdi!

 

Hvis du går med en depression og har brug for nogen at tale med eller du går med selvmordstanker, så er der hjælp at hente lige her;

Livslinien – snak, chat, skriv med nogen om dine selvmordstanker

GirlTalk – for unge piger mellem 12-24 år

SIND – telefonisk rådgivning til psykisk sårbare og deres pårørende

Startlinjen – personlig og anonym vejledning

Psykiske Skadestuer i Danmark 

Depressionslinien – telefonisk samtale med folk der forstår

 

DET ER ALDRIG HÅBLØST – HELLER IKKE SELVOM DET FØLES SÅDAN! 

SØG HJÆLP – DU FORTJENER BEDRE! 

Please follow and like me:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk