sociale medier og overforbrug
Samfund

SOCIALE MEDIER OG OVERFORBRUG

 

Som mange andre så bruger jeg en hel del tid på de sociale medier. Især nu, hvor jeg trasker rundt herhjemme det meste af tiden.

For nyligt, snakkede jeg med en veninde omkring, hvor gode vi er til at tage kontakt til venner og familie.

 

SOCIALE MEDIER FOR EN ENSPÆNDER

Jeg har altid været lidt af en enspænder, især i perioder. Jeg elsker at være social, men jeg har det lige så fint med at trisse rundt alene, hjemme bag mine egne fire vægge.

Det er noget jeg har arbejdet med hele mit voksenliv, og jeg er da også blevet en hel del bedre til at række ud. Jeg måtte dog erkende overfor min veninde, at jeg stadig kan gøre det bedre.

 

Senere kom jeg til at tænke over noget der faktisk gjorde mig trist.

Jeg tror, at en af årsagerne til at jeg personligt ikke får tjekket ind hos familie og venner, skyldes at jeg i bund og grund, bliver opdateret på deres liv via de sociale medier. Det er fandme (undskyld mit franske) en skræmmende tanke!

 

 

SOCIALE MEDIER SOM SAMFUNDSPROBLEM

Debatten om de sociale medier har været oppe mange gange, med forskellige perspektiver. Fx har der været flere debatter om, hvorvidt forældre bruger mere tid bag en telefon end sammen med deres børn. Der har været debatter om, hvorvidt vi har mere travlt med at tage et billede af den sociale kontekst vi er i, end at være i den. Om vi er blevet ude af stand til at være i nuet.

Jeg har kunne genkende mig selv i nogen af debatterne og har været helt klar over at jeg bruger mere tid på de sociale medier end hvad godt er. Dog har jeg aldrig tænkt tanken om, at det skulle være årsagen til, at jeg ikke tager kontakt til de mennesker jeg elsker og holder af.

 

MINE PROFILER

Jeg besluttede mig derfor for, at det var på tide at rydde op i de sociale profiler, som jeg har opbygget gennem de sidste 15 år.

Mange blev slettet og de der er tilbage har jeg gjort mig overvejelser om, hvorfor jeg beholder og hvad jeg fremover vil bruge dem til.

Tilbage er Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest, Bloglovin’ og Youtube.

 

Facebook

Er det medie, hvor jeg holder mig opdateret på, hvad der sker hos de mennesker jeg ikke ser særligt meget. Fx som gamle klassekammerater eller familien i Australien. Efterhånden, er det også blevet et godt medie til at holde sig opdateret på verden og på interesser af forskellig art.

Twitter

Bruger jeg faktisk meget sjældent efterhånden, men jeg har valgt at beholde min profil. Det er et rigtig godt medie til at holde mig opdateret på musikere og bands som jeg kan lide. Så jeg tjekker ind når jeg mangler info.

 

Instagram

Er nok det sociale medie som jeg bruger mest. Jeg er meget visuel og netop derfor taler Instagram rigtig meget til mig. En verden af billeder som jeg kan lade mig inspirere af.

 

Pinterest

Er et medie jeg bruger en hel del i forbindelse med mine kreative påfund. Jeg har fundet rigtig meget inspiration til kreative aktiviteter, indretning, mode og negle designs.

 

Youtube

Er det sociale medie, hvor jeg har været længst og det er et jeg bruger jævnligt. Jeg har fundet tonsvis af live koncerter, musikvideoer, film trailere og interviews her igennem årene.

 

Bloglovin’

Er et socialt medie der samler et hav af blogs. Jeg er en flittig blog læser, og her kan jeg hurtigt få et overblik over nye indlæg på mine yndlingsblogs.

 

Jeg ved, at listen stadig kan virke lang for nogen, skræmmende nok er den blevet kortet en del ned.

 

 

Jeg bliver aldrig ‘hellig’ nok til at forlade alle sociale medier. Jeg synes det er hyggeligt, ellers bloggede jeg jo nok heller ikke. 😉 Jeg er dog blevet meget bevidst om ikke at lade det få overhånd.

 

Jeg vil 1000 gange hellere sidde sammen med mine veninder. Dele en flaske vin og blive opdateret på deres liv, i stedet for via sociale medier. Eller kramme familiens og vennernes børn end se dem vokse op på billeder.

Jeg vil gøre mit bedste for at være i nuet. Jeg vil huskes for, at se folk i øjnene når vi er sammen og ikke på min telefon.

Please follow and like me:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk