MIG-TID OG DENS VÆRDI I EN TRAVL VERDEN
Livsstil

MIG-TID OG DENS VÆRDI I EN TRAVL VERDEN

En ting, som stress og min særlige sensitivitet har lært mig er, at det er okay at planlægge mig-tid.

I sidste uge havde jeg blandt andet mange aftaler med mennesker jeg holder af. Jeg havde aftaler mandag, tirsdag, torsdag og lørdag. Det er fantastisk at se de mennesker jeg elsker og holder af og jeg nyder tid sammen med dem. Jeg ved derimod også, at en uge med så mange aftaler kræver, at jeg har dage for mig selv.

Derfor sagde jeg også nej til en aftale søndag, selv om det kunne have været hyggeligt. Jeg vidste bare, at søndag skulle bruges på at slappe af, stene tv og udføre praktiske ting, der gør mig klar til at modtage en ny uge.

 

 

DÅRLIG SAMVITTIGHED

Før i tiden havde jeg dårlig samvittighed, så snart jeg tog mig den frihed at have mig-tid. Derfor endte det også tit med, at jeg gjorde det alt alt for sent og spærrede mig inde i op til flere uger.

De senere år har jeg virkelig kæmpet for at slippe den dårlige samvittighed. Det er ikke lykkedes mig 100%, men jeg er ved at være i mål.

Jeg har som sagt lært at planlægge mig-tid og rent faktisk lade dage stå åbne mellem aftaler. De der er tættest på mig ved godt, at jeg har brug for at koble af indimellem. Det gør det nemmere at sige nej tak til en aftale, fordi jeg føler jeg kan være ærlig og sige; “jeg er fyldt op, så har brug for mig-tid, men jeg vil gerne ses en anden dag.”

Jeg har haft mennesker i mit liv, som ikke udviste forståelse for det og det var megahårdt. Jeg havde konstant dårlig samvittighed, fordi de gav mig følelsen af at være forkert og af at svigte dem.

 

 

MIG-TID OG DENS INDHOLD

Mig-tid kan være rigtig mange ting. Som jeg skrev i dette indlæg, så kan det være at spise chokolade på en mandag eller bruge en fredag aften på sofaen.

For at mig-tid skal være meningsgivende, så tænker jeg, at det skal være noget der får dig til at slappe af. Noget der får dig ned på jorden og får dig til at falde på plads i din krop. Det handler om at smide travlhed, tankemylder og små stress over skulderen og gøre noget der føles godt helt ned i maven.

 

Derfor er mig-tid ikke alene mange ting, det er også meget individuelt. Vi slapper ikke af med de samme ting. Fx er det ikke alle der kan slappe af ved at høre musik eller se tv. Nogle slapper af med en god bog, hvor andre keder sig i løbet af to linjer. Så find frem til det der virker for dig.

 

 

Selv om du ikke er særligt sensitiv, så anbefaler jeg at du alligevel gør plads i din kalender til mig-tid. Måske har du ikke brug for det lige så tit som jeg har, men jeg tror alligevel, at alle har brug for at køre ned i gear.

Verden har rigtig travlt. Netop derfor er det helt i orden at stå af toget indimellem og gå lidt langs sporet. Du kan altid hoppe på igen når du føler dig klar.

 

 

MIG-TID OG DEN VÆRDI I EN TRAVL VERDEN

Please follow and like me:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk