lad mig sidde for mig selv
Livsstil

LAD MIG SIDDE FOR MIG SELV

 

Her til morgen sad jeg og hørte radio Nova FM, hvor der blev snakket om hvor forskellige vi er i forhold til, hvordan vi oplader. Den kvindelige radiovært havde det godt med tid alene, hvorimod den mandlige radiovært havde det svært med at være alene, han blev hurtigt rastløs når han var alene.

Det fik mig til at tænke over, hvordan jeg selv har det.

 

 

HELT ALENE

Når jeg tænker tilbage, så har jeg egentlig altid følt mig godt tilpas i mit eget selskab. Jeg tænker, at der er flere årsager til det.

En af dem er jeg dog ret sikker på skyldes, at jeg er vokset op som enebarn. Derhjemme var der ikke andre børn at lege med, så jeg legede jo alene. Jeg kunne bruge timer på at lege ismand med min trækvogn ude i gården. Så gik jeg rundt i hele gården og besøgt ‘kunder’ med trækvognen fyldt af sandforme med sand i. Jeg kunne også sidde på mit værelse i lang tid og tegne, lege med dukker, kigge i bøger eller hører fortællinger på bånd.

Jeg kedede mig da også indimellem, men jeg husker det som værende sjældent. Jeg havde det godt i mit eget selskab og når jeg trængte til kram og snak, så gik jeg ind til mine forældre i stuen eller i køkkenet.

 

Da jeg blev lidt ældre og skulle i klub gad jeg ikke være i institution mere, så jeg fik hurtigt lov til at gå hjem efter skole i stedet og være alene hjemme. Min mor var den første der kom hjem fra job og hun var senest hjemme kl. 17.30.

De fleste dage havde jeg min barndomsveninde med hjem, men der var også dage hvor jeg var alene. Og jeg holdte faktisk rigtig meget af den tid alene.

Jeg tror egentlig aldrig mine forældre har været nervøse for hvad jeg kunne finde på når jeg var alene. De vidste godt, at jeg for det meste bare så tv eller hørte musik, mens jeg tegnede eller også legede jeg på mit værelse. Det værste min mor kunne komme hjem til var legetøj i det meste af stuen. 😉

 

 

FORDØJER INDTRYK

Når jeg kigger tilbage så tror jeg faktisk, at jeg allerede som barn brugte den alenetid til at fordøje dagens indtryk. Når jeg sad og tegnede, så fik min hjerne tid til at sorterer ud i dagens indtryk og gemme det der var vigtigt. Jeg restituerede når jeg var alene.

Jeg har også altid haft et godt sovehjerte og jeg sov faktisk en del hele vejen op gennem min børnehavetid. Jeg kunne fx finde på at snige mig med op når sove-børnene skulle puttes og have fortalt historie. Mine forældre har dog aldrig været særlig hys omkring det. De har altid haft den indstilling at jeg sov det jeg havde behov for, slut.

Den dag i dag har jeg stadig et godt sovehjerte og jeg skal have 8,5 times søvn for at fungerer optimalt. Ellers har min hjerne ikke haft nok tid til at nulstille sig selv. 😉 Det er ret upraktisk når jeg samtidig er typen der gerne vil have min. 2,5 time om morgen inden jeg skal ud af døren.

 

 

FORKLAR MIG HVORFOR

Generelt set har jeg svært ved at forstå de mennesker, der har svært ved at være alene. Er det fordi man ikke hviler i sig selv? Er man bange for at være alene med sine egne tanker og følelser? Hvad er årsagen?

Jeg siger ikke at der nødvendigvis behøver være noget galt, men netop fordi jeg ikke forstår det så tænker jeg at der må være en underliggende årsag.

Jeg ved det ikke. Jeg ved bare, at jeg personligt nyder min alenetid. Nogen gange skal jeg også lige minde mig selv om, at det kan blive for meget og at jeg ikke skal gå hen og blive til en af de der små skøre kattedamer. 😉

 

Hvordan har I det med at være alene? Måske nogen af jer har det anstrengt med det og kan forklare mig hvorfor? Jeg er ret nysgerrig på at forstå det – nemlig fordi jeg selv har det direkte modsat.

Please follow and like me:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk