kvinder er kvinder værst

KVINDER ER KVINDER VÆRST

 

Jeg har tidligere skrevet et indlæg om søstersolidaritet, hvis du ikke har læst det så kan du gøre det lige her. I forbindelse med mit indlæg omkring feminisme, tænkte jeg over endnu en vinkel, som jeg faktisk synes er ret interessant.

 

 

VORES EGEN VÆRSTE FJENDE

Jeg ved ikke med jer, men jeg har en opfattelse af, at dem der er værst til at pege hinandens fejl ud, er kvinder. Det er som om, at vi kvinder har en følelse af at vi skal kunne klare hele verden samtidig med, at vi holder hinanden på dydens smalle sti.

 

Kvinder skal være stærke, lækre, milde og perfekte. Åbenbart.

Hvordan det skal kunne lade sig gøre, har jeg virkelig svært ved at få øje på. Det forpligter os dog åbenbart til, at kritiserer hinanden når nogen falder uden for, eller vælger at gå i en anden retning.

 

Så er det at jeg spekulerer på hvor feminismen blev af?

Hvis vi bekæmper hinanden, er problemet i virkeligheden så ikke meget større end ‘kampen’ mod et mandsdomineret samfund?

 

 

TRÆD IKKE VED SIDEN AF

Jeg ejer en halskæde, hvorpå der står ‘Fat Bitch’. Det er en halskæde som jeg har anskaffet mig med det bevidste formål at provokerer.

Jeg har i mange år været virkelig træt af, at min vægt er et tabu. Noget man ikke må snakke om uden at det er i forbindelse med vægttab eller skam. Derfor anskaffede jeg mig den halskæde.

 

Jeg har fået virkelig mange reaktioner på den. Bemærkelsesværdigt er det, at de negative reaktioner udelukkende kommer fra kvinder.

Hvorfor mon?

Jo ser I; med min halskæde signalerer jeg et bevidst valg om at stå uden for normen. Bevidst gør jeg opmærksom på, at jeg er tyk og at det er noget jeg godt tør stå ved.

Jeg har mødt en venindeflok i Starbucks, der gjorde hinanden opmærksom på min halskæde og gik fnisende og hovedrystende væk. Jeg har mødt kvinder der har rullet med øjnene og rystet på hovedet og jeg har mødt kvinder der decideret har spurgt; “hvorfor?”

 

 

GIV EN HIGH-FIVE

Hvis vi kvinder lige gad at tage en slapper og overveje hvorvidt naboens, venindens eller kollegaens valg i livet overhovedet er vores sag, så tror jeg vi som køn ville klare os betydeligt bedre!

Så næste gang du tænker; hvorfor? om en medsøster, så gå hen og giv hende en high-five fordi hun tør at skille sig ud – tør at være sin egen person! <3

 

Please follow and like me:
Tagget , , , , , , , , , , , , , , .

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *