kampen for mit eget sundhedsideal
Livsstil

KAMPEN FOR MIT EGET SUNDHEDSIDEAL

 

 

Vi lever i et samfund, hvor vi konstant bliver bombarderet med ideal om sundhed og det perfekte udseende.

Det kan være svært at eksistere i som teenager, men så sandelig også som voksen. Især hvis man (som jeg) bærer rundt på en rygsæk, fuld af mindreværdskomplekser.

Jeg besluttede for godt og vel 6 år siden, at jeg ikke længere ville ligge under for alle de ideal, som vi får kastet i hovedet dagligt i medierne, på siden af busserne og ved stoppesteder m.m. Og her står jeg så; med en krop fyldt af stress, fordi jeg løb for stærkt i forsøget på, at passe ind i alle tjek boksene.

 

SUNDHEDSIDEAL

Hvad jeg har måtte indse er, at det tager lang tid at lægge alle idealerne bag sig og bare være sin egen. Specielt fordi jeg hele tiden bliver mindet om dem.

Hvad jeg også har indset over det sidste år er, hvor vigtigt det virkelig er at definerer sine egne idealer!

 

Jeg har de sidste par måneder tænkt meget over sundhedsidealet.

Som jeg har nævnt før så ønsker jeg ikke at blive tynd. Jeg er glad for mine bløde former. Den erkendelse betyder også, at jeg er blevet nødt til at gøre op med samfundets sundhedsideal.

 

Personligt ser jeg ikke sundhed som værende lig med tynd. Det er heller ikke lig med lange timer i et træningscenteret eller kontrolvejning af min mad. Det fungere sikkert for andre, men det fungere ikke for mig.

Jeg har det dårligt det sekund jeg træder ind i træningscenteret, da jeg føler at alle øjne rettes mod mig. Jeg bruger enormt meget energi på, at holde øje med om folk kigger på mig og helt ærligt; så finder jeg det absolut meningsløst at løbe eller cykle uden at komme nogen vegne.

Jeg finder det enormt kvælende at skulle veje alt min mad. Hvad så når jeg går ud og spiser? Så sidder jeg der og forsøger at regne ud, hvor mange gram grøntsager der mon findes i de forskellige retter og om jeg skal bede om at få byttet bøffen til noget andet. Lige pludselig er hyggen og nydelsen væk, det at spise ude bliver en pestilens.

 

 

MIT SUNDHEDSIDEAL

Men hvad er sundhed så for mig? Her er hvad jeg er kommet frem til;

 • at føle forbindelse mellem krop og sjæl
 • at spise det min mave bliver glad for at modtage; meget lidt kød, mange grøntsager.
 • at nyde den mad jeg indtager
 • at komme ud i naturen – nyde solen og vinden mod huden
 • at plaske rundt i havet om sommeren og svømmehallen om vinteren
 • at høre musik hver dag
 • at mediterer
 • at læse bøger
 • at grine med mine mennesker
 • at kramme dem jeg holder af og elsker, samt fortælle dem hvor vigtige de er
 • at kigge mig selv i spejlet og sige; du er smuk og du er skøn lige præcis som du er!

 

Sundhed handler for mig om, at føle mig i balance og om at pleje min krop. Det handler om at lytte til min krops signaler og gøre det der gør den glad.

Hvad er sundhed for dig?

Please follow and like me:

2 kommentarer

 • Tine

  Hvor er det fedt, at du ikke vil passes ind i samfundets idealer men har sat dine egne.
  For mig handler sundhed primært også om velvære, og livsglæde.
  Lige nu ligger jeg på gulvet efter 12 minutters workout med Nordichiit. Det 12 min om dagen som kan gøres hjemme når ungerne sover.
  Jeg prøver at leve fornuftigt og sundt, dog med små syndere.

  • Sissel K. Hansen

   Det lyder virkelig sejt! Jeg har også en tro på at livet bliver sjovere hvis man har fokus på velvær og livsglæde – og så er det om at få defineret hvad det er for en selv. 🙂
   High five til dig for at gøre det du føler er rigtig for dig! <3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk