har du ikke noget pænt at sige | mobning
Samfund

HAR DU IKKE NOGET PÆNT AT SIGE | MOBNING

 

 

Jeg havde egentligt tænkt at jeg ikke ville snakke om lige netop dette emne her på bloggen. Efter at have læst andre kvinders historier forleden indså jeg dog, at jeg har et ansvar for at fortælle min også.

 

 

MOBNING

Den første gang det skete var jeg 11 år gammel, anden gang var jeg 15 år. Siden da har jeg oplevet det så mange gange at jeg ikke har tal på dem længere. Her snakker jeg om at blive hængt ud for mit udseende af voksne mennesker.

 

Min klasselære i folkeskolen afholdte altid en lille samtale med os elever enkeltvis inden skole-hjem-samtalerne.

Jeg sidder der som 11-årig og har en knude i maven, for i forvejen så har jeg ikke et godt forhold til min klasselærer. Hun spørger mig, om jeg har det godt i klassen og hertil svarer jeg nej. Et spørgsmål hun i virkeligheden godt kendte svaret på. Hendes respons er følgende; hun kigger mig direkte i øjnene og siger: “Hvis nu du tabte dig, så kunne det være, at de andre børn gad at lege med dig”.

Den sætning kom til at forme rigtig rigtig mange år af mit liv.

 

Anden gang jeg møder body-shaming er jeg 15 år gammel og står i det lokale supermarked for at søge et fritidsjob. Da jeg står overfor chefen og fortæller at jeg har hørt at han søger ungarbejder bliver jeg mødt med; “Ja, men da ikke dig. Jeg ansætter kun piger der ser godt ud og den kategori falder du jo ikke ligefrem ind under.”

 

Siden da har jeg fra vildt fremmede mennesker fået kommentar som fx: “du træner da ikke ret tit var?”, “Shit der er meget af dig!”og “Du tager min skattekroner fordi du koster i hospitalsregninger”.

 

 

HVAD KOMMER DET DIG VED?

Ja, jeg er overvægtig – og?

Min krop, mit liv, min sag! Du må tænke hvad du vil, du må mener hvad du vil, men hold for helvede dine kommentarer for dig selv!!

Ja undskyld mit franske, men jeg er bare så ualmindelig træt af at andre mennesker mener, at de har ret til at kommentere, udtrykke deres holdninger og komme med løsningsforslag til ‘mit problem’.

Hvorfor er det lige at folk synes det er okay? Seriøst? Hvordan kan man forsvare, over for sig selv, at svine andre mennesker til lige op i deres ansigt?

Og ja det er dem der har et problem, men hvor er jeg dog træt af at de bliver ‘undskyldt’ med at de er typerne der har det slemt med dem selv.

  1. De er ikke nødvendigvis folk med mindreværdskomplekser.
  2. Det er da fuldstændig ubetydeligt – det undskylder det da ikke! Jeg om nogen ved hvad det vil sige at have mindreværdskomplekser, men jeg har da ALDRIG opført mig sådan over for andre.

 

Så kunne vi fra nu af blive enige om, at hvis du møder mig på gaden, eller nogen andre overvægtige, så holder du dine tanker for dig selv og knytter sylten?

 

TAK!

Please follow and like me:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk