GÅR OG GLOR PÅ VINDUER

GÅR OG GLOR PÅ VINDUER

I forbindelse med mit indlæg om kropstyper, tænkte jeg over, hvem det egentlig er vi kvinder klæder os for.

Er det os selv? Er det med tanke på at score? Eller kunne det tænkes, at det er for at imponere vores medsøstre?

 

 

EN TESE

Min tese er, at det er en blanding af det hele. Jeg tror det kommer meget an på, hvor man er i sit liv. Hvilken selvtillid og selvværdsfølelse man står op til den morgen og i særdeleshed, hvordan man føler for sin krop.

Personligt har jeg brugt meget energi på, at dække min krop til for ikke at få dømmende blikke fra andre kvinder. For lad os lige slå en ting helt fast; kvinder er de værste til at dømme hinanden.

Hen ad vejen har livet lært mig, at jeg ikke kan leve mit liv på andres mening. Jeg er derfor begyndt at klæde mig meget mere for mig selv.

Jeg klæder mig sjældent med tanke for det modsatte køn. Det sker faktisk kun når jeg skal på en date eller når jeg har været i et forhold. Når jeg er single, så tænker jeg aldrig over, at klæde mig på en måde der tiltrækker opmærksomhed fra det modsatte køn. Hvilket egentligt er en bagvendt tankegang. 😉

 

 

PÅKLÆDNING OG SELVVÆRD

En ting, jeg har lagt mærke til, ikke kun med mig selv men også med kvinder jeg er tæt på, er at vores påklædning i den grad hænger sammen med vores selvværd.

Hvis en kvinde har det dårligt med sin krop, så gør hun som regel rigtig meget for at skjule sin kropsformer. Farverne bliver som regel også meget dæmpet. Jeg tænker, at det handler om ikke at tiltrække sig unødig opmærksomhed.

Hvis en kvinde derimod har det godt i sin krop, så bliver der gjort noget ud af, at fremhæve hendes fortrin. Der kommer lidt farve i påklædningen og smykkerne findes frem. Nogen, fx mig selv, tilføjer også en lækker læbestift til looket.

Min tanke er så; kan man opbygge selvværd ved at klæde sig som om man har det?

 

GÅR OG GLOR PÅ VINDUER

GLOR PÅ VINDUER

Som jeg beskrev i ovenstående afsnit, så tror jeg, at ens påklædning hænger sammen med, hvordan man har det i sin krop. Hvis man så antager, at man kun tillader sig selv, at gå i de outfits, hvor man føler sig ekstra lækker, kan man så snyde hjernen?

Kan man rent faktisk snyde hjernen til at tro, at man har det godt i sin krop, sådan at man til sidst får det?

Jeg tror det kan lade sig gøre. Det kræver en god portion mod at kaste sig ud i, men jeg tror på udfaldet. Jeg tænker, at det må være samme forløb, som hvis man begynder at gå med nederdel, når man altid har været en jeans pige. De første mange gange vil det føles grænseoverskridende og man vil være meget selvbevidst. Som tiden går, vil man dog vende sig til det og til sidst bliver det en naturlig del af ens stil.

Jeg tænker, at det handler om at flytte sit fokus. I bund og grund, så burde vi vel egentlig ikke klæde os på for andre end os selv?

Det er da dejligt at få komplimenter fra andre, men vi bør ikke klæde os for at modtage deres accept. Vi bør klæde os sådan, at vi har lyst til at beundre os selv i hvert eneste vindue vi går forbi!

 

 

Jeg vil gerne starte en revolution; jeg vil bestræbe mig på, at jeg fremover kun klæder mig for mig selv. Jeg håber I andre vil følge trop. Og lad os hilse pænt på hinanden og give et smil og et blink med på vejen, når vi står og glor på os selv, i den samme butiksrude. <3

Please follow and like me:
Tagget , , , , , , , , .

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *