de fire faser til venskab
Livsstil

DE FIRE FASER TIL VENSKAB

 

 

 

Jeg kom til, at grine af mig selv forleden. Det slog mig, hvor meget min standard falder i forhold til, at fremstå fattet og poleret overfor mennesker i forhold til, hvor lang tid jeg har kendt dem.

Jeg kom til at jeg har fire faser. Jeg ved ikke om disse faser gælder for alle, eller om det kun er mig der er skruet sådan sammen. Alligevel synes jeg, at jeg vil dele min observation med jer. Måske I kan genkende jer selv. Om ikke andet, så kan det være jeg kan give jer et lille smil på læben.

 DE FIRE FASER MOD VENSKAB

 

 

FASE #1 – GLANSBILLEDET

Når jeg møder nye mennesker, så forsøger jeg, at fremstå som den bedste udgave af mig selv. Jeg tænker, at det er meget normalt. Man vil gerne have at folk skal synes, at man er behagelig at være sammen med.

Første gang nye bekendtskaber kommer på besøg i mit hjem, så har jeg gjort mit ypperste for, at der er rent, ryddeligt og hyggeligt. Det er ikke sådan, at jeg normalt lever i en ‘jordhule’, men jeg gør alligevel en ekstra indsats for, at det står spotless første gang jeg skal vise det frem.

Jeg sørger også for, at jeg har noget at byde min gæst.

 

 

FASE #2 – KRAKELERINGEN

På det her tidspunkt har jeg kendt personen et stykke tid og vi har været i hinandens hjem nogle gange.

Her begynder jeg at slappe mere af og slækker derfor lidt på den fattede og polerede fremtoning. Jeg er ikke lige så hysterisk med, at der skal være pletfrit alle vegne. Der må gerne stå et brugt kaffekrus på køkkenbordet eller ligge nogle ting på sofabordet, som bevidner at jeg lever i mit hjem.

Jeg føler heller ikke behov for, at udføre pertentlig rengøring af hjemmet. Fx så kan jeg god nøjes med at støvsuge og springe gulvvasken over.

Stadig har jeg dog sørget for, at jeg har noget at tilbyde min gæst. Måske ikke lige hjemmebag, men noget er der. 😉

 

 

FASE #3 – SLØRINGEN

Nu har jeg kendt personen så længe, at jeg begynder at føle mig tryg. Den anden har opdaget, at jeg er typen der spilder ofte, generelt er lidt klodset og har tendens til at falde over mine egne ord.

Når personen skal besøge mit hjem, så bliver rodet gemt væk i skabene i stedet for at blive sorteret og finde tilbage til dets rigtige plads.

Når det kommer til rengøringen, så bliver det værste møg lige jævnet, så ikke nullermændene følger én hen over gulvet.

Jeg har nødvendigvis ikke lige husket, at købe ind så jeg har noget at tilbyde mine gæster, så jeg hører dem lige hurtigt om de kan tage noget med på vejen på min regning.

 

 

FASE #4 – SANDHEDEN

 

Nu er vi nået fasen, hvor jeg er så sikker på den anden person, at jeg afslører de sidste skeletter i skabet.

Jeg har skubbet rodet over i et hjørne, rengøringen er som den nu er og det er jeg også. Jeg er afslappet og forventer at personen tager mig og mit hjem som vi er.

Jeg har ikke husket at købe ind, så der er noget i huset – jeg tilbyder hvad jeg har.

Her er de forhåbentligt blevet indfanget i nettet og accepterer, at jeg er lidt mærkelig, fordi de holder af mig. 😉

Please follow and like me:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk