3 ommere om mig
Udfordring

3 OMMERE OM MIG

I dag skal jeg dele 3 ommere om mig. Det vil sige, at jeg skal dele 3 ting om mig selv, som jeg ikke er så stolt af eller 3 ting jeg gerne vil lave om på. I får en blandet landhandel af de to. 😉

 

MIT TEMPERAMENT

Jeg har en hel del temperament, hvilket jeg altid har haft. Bare spørg mine forældre – de kan fortælle historier om, at jeg nærmest holdte op med at trække vejret eller kastede op i arrigskab når temperamentet løb af med mig, da jeg var helt lille.

I mine teenageår var det også vildfarende. Ikke i form af teenageoprør, for det har jeg sådan set aldrig rigtig haft. Jeg havde bare mine principper og dem kunne man ikke rykke ved.

Jeg kunne vende hurtigt, hvis jeg følte mig presset eller irriteret. De fleste gange formåede jeg dog, at sige stop første gang, anden gang advarede jeg om at jeg var ved at eksplodere, tredje gang så eksploderede jeg. Nogle få mennesker har oplevet at få en flad af mig, mens flere har opdaget at jeg i den grad kan bruge mine ord sårende, hvis man presser mig for langt ud.

Som voksen er jeg blevet meget bedre til at tøjle mit temperament. Jeg har lært at fjerne mig fra situationen, hvis det er muligt eller tælle til de berømte 10 – eller 1000. Jeg kan dog stadig presses derud, hvor jeg eksplodere, men der skal mere til end da jeg var yngre.

Mit temperament har dog også sine fordele. Fx så afføder det også en enorm stædighed. Det har fået mig igennem ting, som jeg ikke havde forestillet mig jeg ville overvinde.

 

JEG LUKKER SJÆLDENT FOLK IND

Det er en af mine helt store problematikker. Jeg har skrevet lidt om det før og som I har kunne læse der, ja så er det klart at min tid som mobbeoffer har sat sine spor. Jeg har oplevet at ting jeg har fortalt i fortrolighed er blevet brugt imod mig. Det gør, at jeg er blevet meget forsigtig med, hvem jeg fortæller ting til.

En anden ting der er enormt afgørende er det emner jeg skrev om for nogle dage siden; frygten for ensomhed. Jeg er så bange for at binde mig til mennesker, som så vender mig ryggen. Det gør ganske enkelt alt for ondt på mit, i forvejen hullet, selvværd.

Der er bare det ved det, at det bliver en selvopfyldende profeti. Når jeg ikke tør lukke folk ind i mit liv og vise dem mine skrøbelige sider, ja så bliver jeg jo ensom.

Det er en af de ting jeg arbejder rigtig meget på at ændre. Specielt nu, hvor jeg går i terapi. Det kræver noget tilgivelse, specielt for mig selv. Men som min terapeut så klogt siger; “Du gjorde det for at overleve. Det er der ikke noget forkert i. Nu er du blevet klogere og ved at mønstret er dårligt for dig, så nu har du muligheden for at rykke ved det. Det havde du ikke før.”

 

MIN TENDENS TIL AT OVERTAGE

Jeg er en person, som rigtig gerne vil hjælpe andre mennesker. Det gør, at jeg på privatfronten nogen gange bliver så involveret, at jeg rent faktisk glemmer at tage udgangspunkt i personen det handler om. Fx så vil jeg rigtig gerne hjælpe en veninde hvis hun har det svært eller kommer til mig med en problematik. Jeg glemmer bare at lytte. Jeg tager over og forsøger at løse problemet for hende. Det har aldrig hjulpet nogen i verdenshistorien.

Jeg gør det af omsorg og kærlighed, men resultatet bliver det omvendte. Jeg øver mig derfor i kun at komme med gode råd, hvis jeg bliver spurgt og ellers minde mig selv om, at det handler om at lytte. Jeg ville selv blive totalt sindssyg, hvis nogen kom og overtog mit ‘liv’.

 

 

Ja, det var så 3 ommere om mig. Jeg ved ikke om det gjorde jer klogere på mig – jeg tror måske nogen vil blive overrasket. Andre vil nok bare nikke genkendende til dem. 😉

Hvorom alting er, så er disse 3 ting en del af mig på lige fod med mine gode sider. Jeg arbejder på at tackle alle 3 i min hverdag, men jeg tror altid de vil være en del af mig. Mit temperament forsvinder aldrig og det er jeg godt tilfreds med. Det handler om at lære og bruge det konstruktivt i stedet for at lade det overmande mig.

De andre to ting ville jeg gerne være foruden, men samtidig så ved jeg, at de er dybt lageret i mig og er blevet til mit naturlige handlemønster. Derfor vil jeg hver gang skulle huske mig selv på ikke at falde i fælden. Jeg tror dog også, at det bliver lettere at lade vær jo flere gange jeg undslipper fælden. 🙂

 

Please follow and like me:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk