min yndlingsbog fra barndommen
Udfordring

MIN YNDLINGSBOG FRA BARNDOMMEN

Jeg skal dele min yndlingsbog fra barndommen med jer i dag. Det var faktisk svært for mig at vælge, men jeg måtte jo til det.

 

Min mor læste højt for mig hver aften inden jeg skulle sove, da jeg var barn. Jeg tror jeg var omkring 10-11 år før den tradition stoppede. Sådan husker jeg det i hvert fald. Måske var jeg yngre.

I hvert fald så sad min mor på sengekanten eller på en stol og læste højt for mig, før hun kyssede mig godnat og puttede mig. Det er stunder, som jeg stadig mindes og der er ingen tvivl om, at jeg vil føre den tradition videre, hvis jeg selv får børn.

 

YNDLINGSBOGEN

Som I måske kan gætte jer til, så har vi været igennem mange bøger i årenes løb. Jeg var fx helt pjattet med historierne om Troldepus. Jeg mistænker min mor for at synes de var omtrent lige så hyggelig, som jeg synes. 😉

Men hvis jeg skal vælge en yndlingsbog, så må det blive fra en bogserie, som min mor læste højt for mig, da jeg var lidt ældre. Bogserien hedder Børnene I Kragevig og er skrevet af Bodil Bredsdorff. Der er 4 bøger i serien, men min yndlingsbog er den første; Krageungen.

Jeg kan stadig huske hvor dybt rørt jeg blev, da min mor læste den for mig. Det er en barsk fortælling, men også en enormt smuk fortælling.

 

YNDLINGSBOGENS HANDLING

I den første bog møder vi historiens hovedperson; Krageungen. Hun bor i et lille hus ved havet sammen med sin bedstemoder. Da bedstemoderen dør bliver krageungen helt alene i verden. Det eneste hun har med sig er nogle få leveregler hun har lært af bedstemoderen.

Hun drager ud i livet, hvor hun kommer til at opleve både ondskab, hykleri, venskab og kærlighed.

 

Historien er barsk, fordi krageungen er en lille pige, som pludselig er overladt til sig selv og som derfor blindt må famle sig igennem livet. Bl.a. udnytter voksne mennesker hendes naive tro på det gode i andre mennesker.

Det er samtidig en smuk historie om at blive voksen, om at gå livet i møde og om at skabe sin egen tilværelse.

 

Jeg kan varmt anbefale bogserien til de lidt ældre børn.

 

DAG 12 | 30 DAGES UDFORDRING

Please follow and like me:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk